Στέρεο Νόβα Best Of Vol.01 (Κωνσταντίνος Βήτα / Μιχάλης Δέλτα / Αντώνης Πι)

Κατηγορία: 
  • Στέρεο Νόβα Best Of Vol.01 (Κωνσταντίνος Βήτα / Μιχάλης Δέλτα / Αντώνης Πι)
  • ***Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια***
  • ***Οι Στέρεο Νόβα είναι ελληνικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990. Η μουσική τους συνδυάζει στοιχεία της trip-hoptechno και ambient, με ελληνικό στίχο. Σύμφωνα με το MTV Europe, το 1994 θεωρήθηκε ως μια πρωτοποριακή μπάντα που επηρέασε την ελληνική ηλεκτρονική αλλά και ποπ μουσική σκηνή.
  • ***Η ιστορία των Στέρεο Νόβα ξεκίνησε το 1986, όταν βρέθηκαν μαζί οι Κωνσταντίνος ΒήταΜιχάλης Δέλτα και Αντώνης Πι (Αντώνης Παλάσκας), έχοντας αρκετές μουσικές ανησυχίες και κάνοντας μουσικούς πειραματισμούς. Επηρεασμένοι από τον ήχο της acid, έγραψαν κάποια κομμάτια και σχημάτισαν ένα instrumental (ορχηστρικό-χωρίς στίχους) γκρουπ με το όνομα Bobby Blast. Κατά τη διάρκεια του 1990, ο Κωνσταντίνος Βήτα έγραψε κάποιους στίχους κι η μπάντα αποφάσισε να τους ενσωματώσει στα κομμάτια της. Το όνομά της άλλαξε σε Στέρεο Νόβα. Μέχρι το 1991 ολοκληρώθηκαν τα κομμάτια του πρώτου τους ομώνυμου δίσκου, ο οποίος τελικά κυκλοφόρησε το 1992 από την Wipe Out Records. Ακολούθησαν κυκλοφορίες αρκετών άλμπουμ και singles μέχρι και την κυκλοφορία του Τέλσον το 1996, οπότε και ο Αντώνης Πι αποχώρησε από το γκρουπ.[1] Οι Στέρεο Νόβα παρέμειναν για περίπου ακόμα στο χώρο της μουσικής, και διαλύθηκαν στα τέλη του 1997. Τα μέλη των Στέρεο Νόβα συνεχίζουν ξεχωριστά τον δρόμο τους στη μουσική μέχρι σήμερα.
  • ***Τον Νοέμβριο του 2008, μετά από μήνες υποθέσεων, αποκαλύφθηκε στην ιστοσελίδα LiFO ότι οι Στέρεο Νόβα θα επανενωθούν για μία και μοναδική βραδιά, στις 5 Δεκεμβρίου, στο live για τα 3 χρόνια της LiFO.[2]
  • ***Το Νοέμβριο του 2013, με την επέτειο της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία των Στέρεο Νόβα, επανεκδόθηκαν οι δίσκοι ΝτισκολάταΑσύρματος ΚόσμοςΤέλσονΒιταμίνα ΤεκΩφέλιμο ΦορτίοΣ.Κ.Α.Ζ.H.Best OffΚύκλοτρον και The Drone Compilation. Κυκλοφόρησαν επίσης δύο συλλογές με όλα τους τα singles και μια έκδοση με τον τίτλο Plus, με όλες τις συνεργασίες του συγκροτήματος με άλλους καλλιτέχνες.[3]
  • ***Το καλοκαίρι του 2018, οι Κωνσταντίνος Βήτα και Μιχάλης Δέλτα θα εμφανιστούν στο Summer Nostos Festival στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.[4]
  • ***Τα πρώτα άλμπουμ των Στέρεο Νόβα περιείχαν κυρίως αργά κομμάτια που μπορούν να χαρακτηριστούν ως techno ambient. Στη διάρκεια της πορείας τους ο ήχος τους "σκλήρυνε", κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο της techno. Χαρακτηριστικός είναι κι ο στίχος της μπάντας. Ο Κωνσταντίνος Βήτα ραπάρει πεζά ποιήματα που έχει γράψει ο ίδιος, δημιουργώντας συνολικά στην ελληνική μουσική σκηνή ένα νέο πρωτοποριακό είδος που θα επηρεάσει ακόμα και την ποπ μουσική. Οι Στέρεο Νόβα, παρά την επιτυχία τους, απέφυγαν την χωρίς όριο εμπορευματοποίηση της δουλειάς τους.

**********************************************************

 Δισκογραφία 

  • 1992 Στέρεο Νόβα (Wipe Out)
  • 1993 Ντισκολάτα (FM Records)
  • 1994 Ασύρματος Κόσμος (FM Records)
  • 1995 The Drone Compilation (FM Records)
  • 1996 Τέλσον (FM Records)
  • 1997 Βιταμίνα Τεκ (FM Records)

 

  • 1998 Ωφέλιμο Φορτίο (FM Records)
  • 1999 Σ.Κ.Α.Ζ.H (Σκόρπια Κομμάτια Από Ζωντανές Ηχογραφήσεις) (FM Records)
  • 2000 Μπεστ Οφ (FM Records)
  • 2003 Στέρεο Νόβα (Επανέκδοση) (Tomorrow)
  • 2008 Βικτώρια (best of) (SonyBMG)

 

  • 1993 Το Παζλ στον Αέρα (FM Records)
  • 1994 Τέκνο (Μόμπιλ) (FM Records)
  • 1994 New Life 705 (FM Records)
  • 1995 Λιγότερο από Αυτό (FM Records)
  • 1996 Μάθημα (FM Records)
  • 1997 Ταξίδι στη Γη (FM Records)
  • 1998 Νόχι (FM Records)

 

  • 1995 Act Up-Εν Τούτω Νίκα (FM Records)

 *********************************************************************

  1. Το Ταξίδι Της Φάλαινας
  2. Νέα Ζωή 705
  3. Μικρό Αγόρι
  4. Το Κύμα (Κωνσταντίνος Βήτα)
  5. Ταξίδι Στη Γη (με Πόπη Αστεριάδη) 
  6. Το Πάρτυ (Κωνσταντίνος Βήτα)
  7. Τίποτα Περισσότερο (Μιχάλης Δέλτα)
  8. Ισορροπία
  9. Εξώστης
  10. Ασύρματος Κόσμος
  11. Ηλίθεια Αστεία
  12. Ένα Κλεμμένο Ποδήλατο
  13. Το Παζλ στον Αέρα
  14. Το Κρεβάτι Και Ο Σκύλος
  15. Νόχι (με Σταμάτη Κραουνάκη)
  16. Χαζό Παιδί (Κωνσταντίνος Βήτα)
  17. Ατέλειωτα Χρυσάνθεμα (Κωνσταντίνος Βήτα)
  18. Να Με Θυμάσαι (με Τάνια Τσανακλίδου)
  19. Το Παιχνίδι της Εξουσίας
  20. 6 π.μ

Στέρεο Νόβα Best Of Vol.01 (Κωνσταντίνος Βήτα / Μιχάλης Δέλτα / Αντώνης Πι)

Not currently playing anything...

strip

Φόρμα αναζήτησης