Ποια είδη μπύρας υπάρχουν;

Οι μπύρες χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, ανάλογα με το είδος της ζύμης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους. 'Ολες οι άλλες ''κατηγορίες'' είναι υποκατηγορίες αυτών! Διακρίνουμε τις:

  1. Ale, μπύρες που έχουν ζυμωθεί με αφρόζυμες, οι οποίες είναι ενεργές σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 15ο C - 25ο C. Το βασικό χαρακτηριστικό των Ale είναι το φρουτώδες άρωμά τους.Yποείδη Ale: - Bitter - Mild - Pale - Old ale - I.P.A. - English brown ale  - Scottish ale - Irish ale - Adelaide sparkling ale - Barley wine - Trappist - Belgian ale - Belgian red ale - Saison - Flanders brown - Bière de Garde - Altbier - Kölsch - Belgian golden ale - Duckstein - Amber - Special
  2. Lager, μπύρες που έχουν ζυμωθεί με βυθόζυμες, οι οποίες ζυμώνουν το ζυθογλεύκος αργά και σε χαμηλές θερμοκρασίες (5ο C - 10ο C). Μετά τη ζύμωσή τους συνεχίζεται η ωρίμανσή τους σε κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους με χαμηλές θερμοκρασίες.Lambic, μπύρες που έχουν ιδιαίτερο τρόπο ζύμωσης, φυσικής, δηλαδή η ζύμωση του ζυθογλεύκους γίνεται με τη βοήθεια ελεύθερων άγριων ζυμών που κυκλοφορούν στον αέρα.Yποείδη Lager: -Bock - Eisbock - Pilsner  - Dortmunder - Vienna Style, Märzen / Oktoberfestbier - Helles  - Munich - Dunkel - Pilsner light - Alcohol free - Old brown - Smoked beer - Black beer - Rye - Steam
  3. Οι Lambic παράγονται κυρίως από βύνη κριθαριού (60%), βρώμη (40%) και σιτάρι. Επίσης, χρησιμοποιείται λυκίσκος 3 ετών για να μην υπάρχει έντονο το άρωμά του στην μπύρα, αλλά για να την προφυλάσσει από τις αλλοιώσειςYποείδη Lambic: - Lambic - Faro  - Gueuze - Fruit Lambic & Other Flavored Beer - Non Lambic fruit beers – Herb & Spice beers – Honey beers 

 

Συντάκτης: Μίμης Κάτρης Ανάρτηση: 09 / 04 / 15

Not currently playing anything...

strip

Φόρμα αναζήτησης