1000 + 1 ΨΗΦΟΙ

Ούτε εκατό,ούτε διακόσια,ούτε τριακόσια.1001 άτομα έλαβαν μέρος στην μεγάλη δημοσκόπηση του Γαλατικού Χωριού για την ανάδειξη των 20 καλύτερων ξένων Ροκ συγκροτημάτων.1001 άτομα με τη μέθοδο τη κάλπης για  την πόλη της Χαλκίδας δεν το λες και λίγο.

Η δημοσκόπηση δεν αποτύπωνε το φαβορί, όμως με όσους φίλους συζητήσαμε για το ποιος πιστεύουν ότι θα έρθει πρώτος, όλοι μα όλοι στις προβλέψεις τους συμπεριέλαβαν τον νικητή.

PINK FLOYD

Προς τι λοιπόν το «μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;»

Η απάντηση είναι απλή. Ως πιτσιρικάδες ακόμα «στην καρδιά τουλάχιστον» είμαστε έτοιμοι να λογομαχήσουμε για κάτι που έχουμε ταυτιστεί. Ωραία φανατίλα που σίγουρα την προτιμώ από την γηπεδική.

PinkFloyd λοιπόν και όχι Led Zeppelin

Pink Floyd  και όχι Rolling Stones

Pink Floydκαι όχι Metallica.

Εντάξει, θα μας πει κάποιος PINK FLOYD αλλά με 127 ψήφους διαφορά από τους δεύτερους ROLLING STONES και 170 περίπου από τους τέταρτους LED ZEPPELIN. Γιατί;

«Ξέρω ‘γω εσείς ψηφίσατε»…

Οι Floyd είναι το συγκρότημα με τους περισσότερο φανατικούς φίλους στην Ελλάδα.

Οι Floyd είναι το συγκρότημα που οι περισσότεροι δίσκοι τους είναι πραγματικά αριστουργήματα.

Όλα αυτά θα μας πει πάλι αυτός ο «κάποιος» είναι υποκειμενικά.

Και εμείς θα του απαντήσουμε, ναι είναι. Πάμε λοιπόν στα αντικειμενικά κριτήρια.

Η δυνατότητα που είχαμε στη δημοσκόπηση να επιλέξουμε έως 10 συγκροτήματα, λειτούργησε καταλυτικά για τις ιστορικές μπάντες. Έδωσε τη δυνατότητα δηλαδή να ψηφίσει ο «κάποιος» υποκειμενικά δηλαδή ο μεταλάς τους Metallica ή τους Black Sabbath π.χ. αλλά να αναγνωρίσει και το μεγαλείο των Beatles των Stones ή των Floyd. Αυτό όμως δεν λειτούργησε αντίστροφα, δηλαδή αυτοί που είχαν ως πρώτη τους επιλογή μια μπάντα του κλασσικού ρεπερτορίου δεν ψήφιζε ως  δεύτερη επιλογή κάποιο συγκρότημα της μέταλ.

Ο ήχος των Floyd αποδεικνύεται ο διαχρονικότερος όλων. Αλήθεια πόσο φρέσκος και σύγχρονος ακούγεται ο Dark Side of the Moon 45 χρόνια μετά;

Μπορεί η συγκεκριμένη δημοσκόπηση να μην θεωρείται επιστημονικά αποδεκτή αφού δεν ήταν σταθμισμένη (π.χ. 50% άντρες 50% γυναίκες κ.λ.π.) όμως η πρωτιά των Floyd υπήρξε καθολική.

Πρώτοι στους άντρες

Πρώτοι στις γυναίκες

Πρώτοι στους 18-25

Πρώτοι στους 26-35

Πρώτοι στους 36-45

Πρώτοι στους 46+

Δηλαδή πρώτοι παντού.

Και αυτό είναι αντικειμενικό.

 

 

Lolek

Συντάκτης: Βαγγέλης Λαζάρου (Lolek) Ανάρτηση: 17 / 03 / 15

Not currently playing anything...

strip

Φόρμα αναζήτησης